Vse o mešanici Sinigang in začimbah za lažje kuhanje

Vaši tasti prihajajo na večerjo in iščete preproste recepte, da bi jih naredili vtis. Zakaj ne poskusite sinigang? Popolni okus te jedi je enostavno doseči s pomočjo mešanice sinigang, ki je na voljo v trgovinah.

Če niste seznanjeni s to juho na osnovi tamarinde, je tukaj nekaj stvari, ki bi jih morali vedeti o sinigangu.

Sinigang je ena izmed najljubših jedi Filipincev. Že več generacij je stalnica filipinskih kuhinj. Jed vsebuje svinjsko meso ali ribo z različno zelenjavo, kot so stročji fižol, okra, tarok ali gabi, jajčevci in vodna špinača ali kangkong. Druge sestavine lahko vključujejo paradižnik in čebulo. Kar jo razlikuje od tipične juhe, je njena kislost, saj tradicionalni sinigang uporablja tamarind. V drugih delih Filipinov različne različice sinigang uporabljajo guavo, calamansi ali celo nezrel mango.

Čeprav je težko doseči izrazit kisel okus juhe, je kuhanje jedi zdaj lažje, saj je zdaj na voljo mešanica sinigang. Prvič, to vam prihrani iskanje sveže tamarinde na trgu in mešanje sestavin za dosego popolnega okusa sinigang.

Običajno je zavitek mešanice primeren za kilogram mesa ali rib. Mešanico lahko vlijete preden ali ko meso ali riba zavreta. Ko je kuhano, dodamo zelenjavo. Sinigang je najbolje postreči vroč z navadnim rižem.

Takšna začimba lahko pripomore k hitrejšemu kuhanju. Hkrati vam daje popoln okus jedi. Na primer, če kuhate adobo, so paketi začimb za adobo na voljo tudi v trgovinah in supermarketih.

Hranite zbirko takšnih sestavin za kuhanje v svoji kuhinji. To je priporočljivo, saj vam v primeru nepričakovanega obiska tašče ni treba hiteti v najbližjo trgovino in iskati prava zelišča in začimbe. Mnogi recepti zahtevajo določeno vrsto sestavine. Na primer, cel česen se dobro poda vašemu adobo, če pa želite goste navdušiti z gurmanskimi jedmi, boste morda potrebovali česen v prahu, mlet ali zrnat.

To se dobro ujema s poprom, ki je na voljo v različnih vrstah. Shranjevanje majhnih steklenic mletega in celega črnega in belega popra vam lahko prihrani veliko časa pri kuhanju. Hkrati ima lahko vaša jed idealen okus in videz.

Za pekoče začimbe pustite čili v prahu, kajenski poper, papriko, mleti ingver in nageljnove žbice. Različne jedi zahtevajo točno pikanten okus in te sestavine so lahko dragocene.

Od zelišč poskrbite za lovorjev list, origano, žajbelj, rožmarin in timijan. Ti ne dodajo samo okusa, ampak tudi aromatično privlačnost, tako da bo vaš gost lahko navdušen nad poskusom vaše jedi.

Naj gre za žajbljeve liste ali papriko, ki jo potrebujete za druge jedi poleg siniganga, je enostavno najti blagovne znamke, ki so specializirane za kuharske mešanice in sestavine.