Nekaj ​​koristnih nasvetov, kako začeti majhno gostinsko podjetje

Ker veliko ljudi radi jedo, mnogi podjetniki menijo, da je to priložnost, da začnejo podjetje, ki je lahko precej dobičkonosno. Vendar je postavitev in odprtje restavracije ali tovornjaka s hrano lahko drag in dolgotrajen podvig. Če si želite uspeti v živilski industriji, vendar ne želite iti skozi vrvež in vrvež odprtja restavracije ali tovornjaka s hrano, je lahko vaša najboljša možnost ustanovitev gostinskega podjetja.

Dobra stran odprtja majhnega gostinskega podjetja je, da ga lahko vodite kar v udobju svojega doma. To pomeni, da vam ne bo treba porabiti več denarja za nakup določene kuharske ali pekovske opreme in izdelkov, saj že imate osnovne stvari ali celo vse, kar morda potrebujete za ta podvig.

Če želite biti prepričani, da ste na pravi poti do ustanovitve malega gostinskega podjetja in da bo le-ta uspešen, upoštevajte nekaj koristnih nasvetov. Ti nasveti vključujejo naslednje:

Prepričajte se, da izpolnjujete lokalne zdravstvene in varnostne predpise za gostinstvo na domu. Čeprav ne odpirate restavracije, morate še vedno zaprositi in pridobiti poslovno dovoljenje ali obratovalno dovoljenje. Poučite se o postopku pridobivanja ene in različnih zdravstvenih in varnostnih kod, ki jih boste morali izpolnjevati ali opraviti.

Ustvarite seznam vse opreme in izdelkov, ki jih potrebujete, in se prepričajte, da jih imate. Oprema, izdelki in potrebščine, ki jih boste potrebovali za svojo kuhinjo, bodo odvisni od vašega načina delovanja. Če nameravate za določen dogodek kuhati hrano v kuhinji prizorišča, boste doma potrebovali le najosnovnejše komercialne priprave. Enako načelo bo delovalo tudi, če boste kuhali iz mobilne kuhinje ali ustvarili začasno kuhinjo na prizoriščih dogodkov. V takih primerih boste potrebovali mobilne hladilnike ali hladilne enote, osnovne kuhinjske potrebščine, parne namizne ponve, kuhinjske delovne mize, gostinske potrebščine za enkratno uporabo in nosilce hrane. V opremo za kuhanje, kot so cvrtnik, konvekcijska pečica in štedilnik (če jih še nimate), boste morali investirati, če za dogodke, ki jih pripravljate, ne boste uporabljali začasne ali mobilne kuhinje. Ker ste šele začeli, lahko najamete druge predmete, kot so posode za drgnjenje, razstavni predmeti za gostinstvo in mizne obloge. Ko bo vaše podjetje dobro steklo, lahko razmislite o nakupu teh predmetov, da dolgoročno prihranite denar z znižanjem stroškov najema.

Investirajte v programsko opremo za gostinstvo. Uporaba prave programske opreme za catering vam lahko zelo pomaga pri spremljanju in upravljanju vašega podjetja. Programska oprema za gostinstvo vam lahko pomaga hitro in učinkovito izračunati vaše stroške. Pomagal vam bo, da postanete bolj organizirani z vsemi nalogami in informacijami, ki jih morate upravljati, saj vam bo to zagotovilo platformo, kjer lahko dokumentirate stike, podatke, proračune, urnike skupin, dejavnosti itd. Končno lahko s to programsko opremo pripravite in svojim strankam predstavite strokovne in impresivne predloge.

Končno si prizadevajte pridobiti stranke za svoje gostinsko podjetje. Uporaba programske opreme za gostinstvo vam lahko že pomaga pri pridobivanju strank. Poleg tega pripravite trdno trženjsko strategijo, izkoristite svoj nizki ugled (tj. prodajte svoje podjetje kot ponudnika “najboljše domače udobne hrane”) in ponudite degustacije, da boste lahko pridobili nekaj strank.

Tukaj izveste več o optimizaciji prave programske opreme za gostinstvo in druge uporabne nasvete za uspešno gostinstvo.