Najboljši glineni lonci za indijsko kuhanje

Kuhanje je navdušujoča sposobnost, kajti tudi če fizično ne morete ven, je to, da lahko pripravite nekaj užitnega, podvig, na katerega ste lahko ponosni. Ja, ne moremo biti vsi Martha Stewart in naše kreacije bolj ali manj spominjajo na pasjo hrano. Vendar pa ne smemo kar obesiti predpasnikov po enem zažganem obroku (ali petih) in se učiti vaditi, vaditi in še vaditi. Imeti prave kuharske pripomočke je prav tako pomembno kot imeti pravilne sestavine, tj. najboljše glinene posode za kuhanje indijskih jedi.

Da, ljudje, vaši kuharski pripomočki so odgovorni za vse vaše kuharske katastrofe in ne vaša spretnost (vabimo!). Kar zadeva indijsko kuhanje, ali ni indijska hrana neverjetna? Vse nebeško začinjene vonjave so združene s slastnim, pikantnim okusom, zaradi katerega se vam kar solzijo v očeh, a vaše brbončice zaplešejo tango. Okus in vid sta dva čutila, ki lahko sprejmeta potovanje, tudi ko vi ne morete. V teh negotovih časih spopadanja z globalno pandemijo se zdi, da je možnost potovanja pozabljena preteklost, zato se moramo svojemu potepanju prepustiti v drugih oblikah, ena je eksotična hrana. Zato je avtentičnost zagotovljena, ko gre za pripravo nekaterih indijskih živil. Iskanje pravih kuharskih pripomočkov za indijsko kuhanje postane Indiana Jones iskanje svetega grala glinenih loncev.

Iskanje uglednih trgovcev, ki prodajajo tisto, kar iščete, je dolgočasno in pogosto brutalno, a kaj vam pomaga ta vaja, ko sploh ne veste, kaj iščete. Glineni lonec je lonec, ki uporablja paro za počasno in enakomerno kuhanje vaše hrane, kar pomaga ohranjati vse te tangentne okuse. Indijska hrana je običajno močna, zato je pomembno najti lonec, v katerem so vse te začimbe lepo zmešane, ne da bi se vse skuhalo. Indijske začimbe so sestavni del indijskega postopka kuhanja, zato bi se ves tisti curry v prahu in podobno lahko prilepilo na dno lonca, če ni pravilno izoliran. Vse to pomeni, da potrebujete, da se začimbe in sokovi pravilno preparijo z mešanjem, ne da se le držijo lonca.

Najboljši glineni lonci so tudi vizualno privlačni in prispevajo k celotnemu pristnemu vzdušju, ki ga želite ustvariti ali poustvariti. Ne glede na to, ali gre za glinene posode Manchatti, Chatti ali tangine, ti porozni naravni lonci poskrbijo za varno in hranljivo kuhanje. Pristna indijska izkušnja pomeni primerne glinene posode, ki so ročno izdelane ali glazirane. Ti lonci so okolju prijazni, kar pomeni, da ne vsebujejo strupenih materialov/kemikalij, večina pa je prilagojena za uporabo na električnih ali plinskih štedilnikih.

Torej, če želite skuhati dober kari, ki bo požgečkal vaše solzne kanale, ali če želite samo investirati v glineni lonec za počasno kuhanje, si priskrbite komplet najboljših glinenih loncev za indijsko kuhanje. Odpeljite svoje čute na potovanje, ki mu vaše telo ne more takoj slediti … Prepustite se potepanju in si privoščite svoje začimbe.