Kuhanje v glinenih posodah – 10 dobrih nasvetov

Razmišljate o kuhanju v glinenih posodah? Očitno ste eden tistih, ki skrbite za svoje zdravje in želite hrano kuhati na najbolj zdrav način. Izbiranje zdravih sestavin in upoštevanje različnih nasvetov za kuhanje zdrave in hranljive hrane ne bo prineslo nič dobrega, če ne uporabljate prave posode. Konvencionalna kovinska in keramična posoda izluži in uniči hranila v hrani, zaradi česar je kontaminirana in brez hranilne vrednosti. Kuhanje v glinenih posodah je najstarejši, a še vedno najbolj zdrav način kuhanja vseh vrst živil. Tu je 10 nasvetov, ki vam bodo pomagali začeti kuhati v neglaziranem, povsem naravnem glinenem loncu:

1. Popoln za zdravo prehrano: Ne glede na trditve proizvajalcev, nobena druga posoda ni primerna za kuhanje v glinenih posodah. 100% naravna glina je edini naravni material brez kakršnih koli onesnaževal in ohranja hranilne snovi hrane med kuhanjem. Zaradi tega je popoln za zdravo kuhanje.

2. Tam je že od antičnih časov: Ta način kuhanja obstaja že najdlje. Ljudje so kovine začeli uporabljati šele pred stoletjem ali dvema, a niso vedeli, kaj lahko to ‘stikalo’ naredi njihovemu zdravju.

3. Nestrupen lonec za kuhanje: Če je vaš lonec neglaziran in izdelan iz 100% čiste gline (brez dodatkov), je to najvarnejši in najbolj nestrupen lonec za kuhanje.

4. Z uporabo se skuha hitreje: Pri nekaj uporabah kuhanja v teh loncih se čas kuhanja skrajša in večina receptov se skuha v približno enakem času ali hitreje (s plinom).

5. Ni potrebe po vsakem namakanju: Posode iz primarne gline, ki je močno žgana, NI treba vsakokrat namakati pred uporabo. Zaradi tega je kuhanje v glinenih posodah veliko bolj priročno.

6. Lahko se uporablja na različnih virih toplote: Glinene posode lahko uporabljate na plinskih, električnih, zunanjih žarih, pečici, indukciji na vseh kuhalnih površinah.

7. Pred shranjevanjem ga je treba ustrezno posušiti: Čeprav jih radi nenehno uporabljamo, je pomembno, da posodo iz čiste gline pravilno posušite, če jih shranite za nekaj časa. Dovolj je, da ga obrišete z bombažno brisačo in shranite na prezračevanem mestu. Na njih se lahko razvije nekaj neškodljive plesni, če niso popolnoma suhe, vendar jih je mogoče enostavno očistiti tako, da zdrgnete nekaj kisa in sperete s toplo vodo.

8. Večnamensko: Lonci in ponve iz čiste gline se lahko uporabljajo za skoraj vse vrste kuhanja. Če najdete pravega, so dejansko večnamenski, od uporabe kot lonec na pritisk do nizozemske pečice do kuhanja riža in žit in še veliko več … Nekaj ​​teh loncev lahko zadovolji vse vaše kuharske potrebe!

9. Izogibajte se cvrtju: Posode iz čiste gline niso priporočljive za cvrtje. Uporabite lahko malo olja, če to zahteva vaš recept.

10. Lažji od litega železa: Nekateri morda mislijo, da je glina težka, vendar dejansko ni … Litoželezna posoda s 6 qt tehta približno 15 lbs, pri čemer je enaka zmogljivost, 6 qt Miriams Earthen Cookware, 5 lbs. Je trden in močan v redu! MEC je v vseh teh letih prodal nekaj tisoč lončkov in ima 2 prijavljena polomljena lonca.