Azijska kuharska oprema – uporabljajte jo, ljubite jo!

Ko gre za azijsko kuhinjo, je najboljši del vsega uporaba opreme za kuhanje. Azijska kuharska oprema je tako raznolika in zanimiva, da bi se marsikdo preprosto zaljubil v azijsko kuhinjo. Mnogi ljudje mislijo, da je vok edini kos opreme, ki je izjemnega pomena, ko gre za azijsko kuhinjo, vendar je azijska kuhinja veliko več kot le vok. Azijsko kuhanje vključuje uporabo številnih osnovnih kuhinjskih oblačil.

Wok pa je najosnovnejši in najpomembnejši del kuharske opreme, ko gre za azijsko kuhinjo. Večina kitajskih gospodinjstev uporablja vok, ki je izdelan iz jekla ali težkega železa. Tradicionalni vok ima običajno dva ročaja in je konkavne oblike. Wok se lahko uporablja za številne kuharske namene, kot so globoko cvrtje, mešano cvrtje, kuhanje na pari in cvrtje v ponvi. Tako brez uporabe Wok-a kitajska kuhinja ni mogoča. Vok mora biti dobro naoljen, da ne zarjavi in ​​se ne posuši. To je v bistvu zelo pomemben nasvet za začetnike azijske kuhinje, saj večina ljudi, ki se šele spoznavajo z azijsko kuhinjo, pozabi dobro namastiti voke.

Naslednji kos posode je glinena posoda, ki je še en kos kuharske opreme, ki se pogosto uporablja v azijski kuhinji. Azijski glineni lonec in angleški enolončnica sta v bistvu eno in isto, le da se azijski glineni lonec uporablja nad štedilnikom in ne v pečici. Glinena posoda je zasnovana tako, da je hrana, kuhana v njej, zelo dolgo vroča.

Še en velik priljubljen med azijskimi kuharji je soparnik, ki je na voljo v različnih velikostih od 6 palcev do 12 palcev v premeru. Ta soparnik je izdelan iz bambusa in je prav tako zelo privlačen in se lahko uporablja tudi kot servirna posoda. Parnik ima lahko več kot eno plast, kar omogoča kuhanje več kot ene jedi v danem trenutku. Uporaba soparnika za kuhanje omogoča kuharju, da z lahkoto postreže različne jedi.

Za azijsko kuhinjo je sekač obvezen, saj se uporablja za različne kuharske namene. S sekači lahko kuharji z lahkoto prerežejo kosti, saj so narejene iz težkega jekla. Sekač lahko štejemo za orodje za množično uničevanje, saj ga lahko uporabimo za rezanje račjih kosti in tudi za rezanje zelenjave na čudovite okrasne kose.