5 nasvetov za nakup kuhinjske opreme

Postopek prenove obstoječe kuhinje ali vgradnje nove iz nič je ogromen podvig. Torej, preden začnete s projektom kuhinje, je bistveno opraviti potrebne raziskave, da zagotovite, da je končna namestitev praktična za predvideno uporabo. Tukaj je pet stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupu komercialne kuhinjske opreme:

Načrtujte jedilnik

Pomemben korak pri začetku projekta je skrbno načrtovanje jedilnika, da boste natančno vedeli, kakšno hrano boste pripravili. Ko je to znano, je veliko lažje kupiti opremo, ki ustreza natančnim potrebam. Tako se lahko izognete zapravljanju precejšnje količine denarja za drago, posebno opremo, ki je verjetno ne boste uporabljali.

Ustvarite praktičen proračun

Naložba v pravo opremo za opremljanje komercialne kuhinje je lahko drag projekt. Pred začetkom projekta je praktično določiti praktičen proračun, ki je znotraj vaših zmožnosti. Najboljši način ukrepanja je najti sprejemljivo ravnotežje med cenovno dostopnostjo in kakovostjo. Če proračun ne dopušča nakupa vrhunske opreme, se splača več investirati v najpomembnejše zaloge in plačati manj za artikle, ki bodo minimalno vplivali na pripravo ali kuhanje hrane.

Določite razpoložljivi prostor

Preprost korak, ki ga je treba skrbno izvesti, je merjenje razpoložljivega prostora za novo opremo. Ustvarite lahko načrt ali postavitev kuhinje, da boste lažje vedeli, kam postaviti različne predmete. Prav tako je vredno izmeriti vrata ali druga pomembna področja, da zagotovite, da se lahko na novo kupljena oprema prebije v kuhinjo.

Oprema z oznako Energy Star

Glede na visoke stroške opremljanja nove kuhinje se vsekakor splača poiskati stroškovno najučinkovitejše naprave in orodja za delovanje. Energijsko najučinkovitejši izdelki so označeni z modro oznako Energy Star®. Z vlaganjem v te vrste predmetov lahko dolgoročno izkoristite nižje stroške energije. Prav tako so izdelki s to oznako varni za živila, proizvajajo manj onesnaževal zraka in primerni za komercialno kuhinjsko okolje.

Upoštevajte lokalne predpise

Nadaljnja točka, ki jo je treba upoštevati pred nakupovanjem kuhinjskih pripomočkov, je, da se seznanite z lokalnimi požarnimi, gradbenimi in zdravstvenimi predpisi. Lahko se razlikujejo od regije do regije, zato je pomembno preveriti, katera pravila veljajo za vaše podjetje in lokacijo.