Kako spravim razlito kavo iz vzmetnice?

Ali ni prijetno na lenobno jutro srkati vročo kavo, ki se sopari, na postelji? Res je lepo, dokler ga ne polijete po vzmetnici. To nas spominja na izredne razmere.

Za razliko od oblačil, ko jih polijete s kavo, jih lahko kar vržete v pralni stroj. Tega ne morete storiti samo s svojo vzmetnico. Prav tako vzmetnice ne morete samo oprati pod tekočo vodo, saj je nujno, da je čim bolj suha. Če jo zmočite, lahko povzroči nastanek plesni in ne želite dodatne težave z vzmetnico.

Najprej morate obrisati odvečno tekočino. Uporabite papirnato brisačo ali čisto krpo, da vpijete vlago v postelji. Verjetno bodo mravlje našle pot tudi do vaše vzmetnice, če je ne očistite takoj.

Nato dajte nekaj čajnih žličk sode bikarbone v skodelico belega kisa in to zmešajte s 4 skodelicami vode. To vam bo služilo kot čistilna rešitev. Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je, da dobite čisto brisačo. Brisačo namočite v to raztopino in ožemite kapljajočo vlago. Biti mora dovolj vlažna, da lahko obrišete površino umazane vzmetnice.

Uporabite brisačo in pobrišite umazan del vzmetnice. Lahko ga položite tudi na umazano območje, ga malo podrgnete, da raztopina prodre in očisti madež. Pustite ga na vrhu žimnice eno uro. To bi moralo biti dovolj, da se znebite madežev.

Po eni uri dvignite brisačo z vzmetnice. Če je še vedno vlažno, potresite sodo bikarbono, da se posuši odvečna vlaga. Pustite tam 15 minut. Nato vzemite sesalnik in očistite območje. Pustite ga na sončnem mestu, da se popolnoma posuši, ali usmerite električni ventilator na vlažno območje.

To bi moralo pomagati odstraniti madeže z vzmetnice. Madeža kave se ni težko znebiti, če uporabljate beli kis. Če želite, lahko to čistilno raztopino uporabite celo za čiščenje aparata za kavo. To zelo pomaga pri odstranjevanju razbarvanja in drugih stvari.

Naslednjič, ko boste imeli nujno potrebo po čiščenju s kavo, preizkusite to metodo čiščenja vzmetnice. To je način čiščenja brez nereda in brez težav. Bolje je, če bi se morali ustaviti v trgovini in kupiti čistila.