Kako odstraniti madež kave na vzmetnici iz spominske pene?

V postelji uživamo v srkanju skodelice tople jave. V eni minuti ga srkate in naslednjič veste, da ga nosi vaša vzmetnica! Kaj storiti?

Prva stvar, ki jo morate storiti, je obrisati odvečno kavo z vzmetnice. Ne sme popolnoma pronicati, sicer se ga boste težko znebili. Zdaj pripravite sodo bikarbono, vodo, kis, gobo in prazno plastenko z razpršilom.

1. korak: Prizadeto območje poškropite z vodo sobne temperature, da se znebite površinskih madežev in preprečite nadaljnje poškodbe vzmetnice. Vroča kava, polita po vzmetnici iz spominske pene, lahko poškoduje peno, zato takoj prenehajte z vročino s pršenjem hladne vode ali vode sobne temperature.

2. korak: Zdaj zmešajte eno skodelico belega kisa in štiri skodelice vode ter dajte v stekleničko z razpršilom, ki ste jo pripravili prej. Če nimate pripravljene stekleničke z razpršilom, samo dajte raztopino v posodo in jo z gobico nanesite na prizadeto mesto. Malo ga zdrgnite, da bo raztopina bolje prodrla. Pustite ga tam, da se posuši nekaj minut, približno 30 minut ali več.

3. korak: Po 30 minutah naj bi se kis že znebil večine madežev. Če so madeži še vedno vidni, bo soda bikarbona pomagala. V vmesnem času ponovno poškropite prizadeto območje s čisto vodo, da se znebite raztopine. Površino očistite z gobo.

4. korak: Zdaj lahko nanesete sodo bikarbono. Samo potresite ga po umazanem predelu. Najbolje je, da ga poškropimo, ko je prizadeto mesto še razmeroma vlažno. Hitro mora absorbirati sodo bikarbono. Pustite, da se suši še 30 minut.

5. korak: Če imate doma priročen sesalnik, posesajte prizadeto mesto stran. Tako se boste znebili madežev skupaj z ostanki sode bikarbone. Če tega čistilnega pripomočka nimate doma, bi moral vaš sušilnik za lase prav tako delovati. Postavite ga na najnižji ogenj in ga usmerite na prizadeto območje.

Izogibajte se uporabi čistilnih orodij, kot je vodikov peroksid ali belilo v spominski peni. Ti čistilni materiali lahko dejansko poškodujejo in razbarvajo vzmetnico. Za hitro rešitev poskusite z zgoraj omenjenimi koraki, da lahko podaljšate življenjsko dobo spominske pene.