Grška kava igra svojo vlogo v zdravi sredozemski prehrani

Grška kava in turška kava sta enaki. Oboje se tradicionalno kuha na ognju. V Grčiji imajo gospodinjstva majhne plinske jeklenke za kampiranje, kava pa je pripravljena v kovinski posodi z dolgim ​​ročajem. Pri pripravi te vrste kave morate biti potrpežljivi. Pazljivo je treba paziti, da se ne razkuha. Trik je v tem, da kavo stresete z ognja, tik preden se to zgodi. Potem morate zmanjšati ogenj in vrniti kavo na ogenj. Pustite, da zavre, in jo ponovno odstavite, tik preden zavre. Postrežejo ga v majhnih skodelicah, usedlino pa pustijo na dnu – razen če uživate v kavni usedlini, torej. V lonec s kavo dodamo sladkor in ga vmešamo.

Grki lahko ure in ure preživijo v kavarni samo z eno kavo. Tej vrsti kave ne dodajate mleka. Menijo, da lahko kuhana grška kava pospeši metabolizem in

Nekateri znanstveniki verjamejo, da je vsakodnevna skodelica grške kave skrivnost dolgega življenja. Grška kava je polna polifenolov in antioksidantov ter vsebuje le zmerno količino kofeina v primerjavi z drugimi vrstami kave. Seveda ima tudi hrana svojo vlogo pri zdravi sredozemski prehrani.

Sredozemska prehrana je ena najbolj zdravih na svetu, saj se oljčno olje uporablja pri kuhanju in v solatah. Veliko Grkov prideluje oljke in jih daje stiskati, zato ima veliko družin lastno zalogo deviškega ali ekstra deviškega oljčnega olja. Olive so tudi sestavni del grške prehrane in so celo na zajtrkovalni mizi.

Večina ljudi vsak dan uživa sveže sadje in zelenjavo, ki sta temeljito oprana in očiščena, tako da so herbicidi in pesticidi bolj ali manj izločeni. Mnogi ljudje, zlasti tisti, ki živijo v vaseh, pridelujejo svoje pridelke in uporabljajo naravna gnojila, ki jih izločajo njihove živali. Grška prehrana je zelo zdrava.

Grki pijejo tudi vino ob obrokih in nekaj tega je domačega. Mnogi Grki tam pridelujejo lastno grozdje.

Ni presenetljivo, da ljudje v zahodnem svetu živijo dlje kot drugi. Meso je bolj sveže, prav tako sadje in zelenjava.

Grška kava je le ena od sestavin sredozemske prehrane, običajno pa jo dnevno uživamo v majhnih količinah. Zdi se, da Grki verjamejo v zmernost.