Vodnik po pravični trgovini, podjetja za proizvodnjo ekološke čokolade

Poznavanje podjetij pravične trgovine in certificirane organske čokolade

Danes je več čokoladnih podjetij in blagovnih znamk, specializiranih za organske čokoladne sestavine, kot kadar koli prej. Ne glede na to, ali iščete čokoladna darila za posebno priložnost ali hiter prigrizek za na pot, bo vaše potovanje po ekoloških nakupih danes veliko manj težavno, kot bi bilo pred petimi leti.

Zato si oddahnite, saj veste, da se vam ni več treba truditi, kje kupiti zemlji prijazne čokoladne izdelke. Zbrali smo dolg seznam najkakovostnejših, najbolj etično zdravih in najbolj priljubljenih čokoladnih podjetij in blagovnih znamk organske čokolade. Oglejte si jih, delite jih s prijatelji, predvsem pa proslavite svojo izbiro za bolj zeleno in družbeno ozaveščeno življenje!

Alter Eco

Čokolade Alter Eco so brez umetnih arom, sladil, kemičnih dodatkov in emulgatorjev, saj uporabljajo le certificirano organsko čokolado in certificirano pravično trgovino ter pravično trgovino, organski sladkor, orehe, rozine in kavna zrna.

Dagoba Organic

Dagoba Organic Chocolate verjame v čokolado kot sveto hrano (dagoba v sanskrtu pomeni tempelj) je narejena iz bio kakavovih zrn iz različnih držav, vključno z Dominikansko republiko, Ekvadorjem, Kostariko in Perujem.

Božanska čokolada

Podjetje Divine Chocolate, ki ga organizirajo kmetje, sodeluje z malimi proizvajalci kakava predvsem v Zahodni Afriki, da bi spodbudilo etične trgovinske prakse. Podjetje vlaga v gradnjo šol, vrtanje vodnjakov, zagotavljanje mobilnih klinik in spodbujanje projektov za ustvarjanje dohodka za ženske.

Ogrožene vrste

Čokolada Endangered Species Chocolate poudarja načela, kot sta spoštovanje življenja in etično trgovanje. Njihovi ovitki povečujejo ozaveščenost o vrstah, ki so trenutno ogrožene ali ogrožene. Deset odstotkov vseh čistih dobičkov je namenjenih podpori vrst, habitata in človeštva.

Enakopravna menjava

Organski čokoladni izdelki Equal Exchange, ki sodelujejo s tremi različnimi kmetijskimi zadrugami v Dominikanski republiki, so tako ekološki kot pravična trgovina. Podjetje proizvaja tudi čaje, prigrizke in kavo.

Zeleni in črni

Green & Black’s združuje “zeleno” načel organske pridelave čokolade s “črno” dekadentnega življenja, zato je okusna in trajnostna. Izbirajo samo ekološke in pošteno tržene čokoladne sestavine.

Grenada Chocolate Company

Za družbo Granada Chocolate Company ni dovolj, da kupijo certificirano ekološka kakavova zrna – zrna morajo pridelati sami. V sodelovanju z zadrugami ekoloških kmetov gojijo fižol in nato s stroji na sončni pogon izdelujejo čokolado.

Fine čokolade Ithaca

Pri Ithaca Fine Chocolates si prizadevajo izdelati vrhunsko čokolado (z uporabo švicarskih čokoladnih metod), ki ima tudi certifikat pravične trgovine. Prav tako kupujejo samo organske sestavine s certifikatom USDA. Njihovi ovitki, umetniške kartice in razstavne škatle so prav tako izdelani iz recikliranega papirja.

Newman’s Own Organics

Podjetje, ki ga je ustanovil Paul Newman, Newman’s Own Organics, proizvaja čokolado Signature Series, ki je organsko certificirana USDA in je narejena iz sestavin, pridelanih na kmetijah s certifikatom Rainforest Alliance.

Semena sprememb

Semena sprememb si prizadevajo, da bi bila kmetom in vrtnarjem po vsem svetu na voljo ekološko oprašena semena, proizvajajo tudi nekaj ekološke hrane in so nedavno razvili linijo čokolade iz ekološko pridelanega kakava, sadja, oreščkov in začimb z vsega sveta.

Organske čokolade Sweet Earth

Organizacija Certified Organic Farmers (CCOF) ima organske čokolade Sweet Earth Organic Chocolates s sedežem v Kaliforniji.

Terra Nostra Organic

Podjetje Terra Nostra Organic Chocolate iz Vancouvra v Kanadi je certificirano organsko in je znano po čudovitem okusu in razkošnem zaključku. Podjetje je tudi ustanovni član Equitable Trade, ki si prizadeva za spodbujanje etično trgovanih in organskih načinov pridelave čokolade za svoje dobavitelje.

Vintage nasadi

Z žigom Rainforest Alliance je čokolada Vintage Plantations izdelana iz ekvadorskega kakava, tako da veste, da je okolju prijazna in da se z njo trguje etično.

Vedeti, kje kupiti čokolado pravične trgovine

Zdaj, ko veste, katere blagovne znamke čokolade in proizvajalce ekološke čokolade morate iskati, boste morda potrebovali tudi pomoč pri tem, kje kupiti ekološko pridelano čokolado in čokolado pravične trgovine (nekateri obrtniki in proizvajalci ne prodajajo svojih izdelkov na spletu). V pomoč vam je nekaj orodij, ki vam bodo pomagala vedeti, kje kupiti okolju prijazne in etične čokolade:

  • Global Exchange ponuja široko paleto izdelkov s certifikatom pravične trgovine, vključno s čokolado, kavo, čajem, obrtnimi izdelki, oblačili, nakitom in drugim.
  • TransFair USA vzdržuje seznam nacionalnih kavarn, restavracij in trgovcev na drobno, ki ponujajo svoje živilske izdelke s certifikatom pravične trgovine.
  • Čokoladna soba prinaša nekaj pravične trgovine in organske čokoladice.
  • Čokolade Vintage Plantations pravične trgovine najdete pri World Wide Chocolate na spletu.

Za obdarovanje izberite Earth Friendly Chocolate

Prazniki skozi vse leto so priljubljena priložnost za nakup čokolade kot darila. Toda letos, ko nakupujete na otokih ali iščete po spletu, imejte v mislih zemlja prijazna čokoladna darila, še posebej, ko pridete na tukajšnje dogodke:

Valentinovo

Privoščite svoji dragi škatlo čokoladnih bonbonov, ki so certificirano organske ali imajo žig certifikata pravične trgovine.

Božič/Hanuka

Oskrbite se s Hanukkah Gelt, ki je certificirano organsko, in poiščite adventne koledarje in polnila za božič, ki imajo certifikat pravične trgovine.

Materinski dan

Presenetite svojo mamo s šopkom čokoladnih bonbonov, ki so zanjo bolj zdravi in ​​zagotavljajo, da so ženske po vsem svetu obravnavane dostojanstveno in spoštljivo. Pravična trgovina je edina pot za to priložnost.

Očetov dan

Če je vaš oče sladkosned, mu privoščite pravo poslastico z nakupom organskih čokolad, proizvedenih iz kakavovih zrn, pridelanih na kmetijah brez pesticidov in gnojil. Ti bodo udarili na kraj, ne da bi poškodovali kmete.

Velika noč

Ne dovolite, da velikonočni zajček vašim otrokom prinese čokolade, ki so bile narejene s suženjskim delom otrok! Namesto tega izberite čokolade s certifikatom pravične trgovine.

noč čarovnic

Zvijače pošljite domov s sladkarijami, ki jim pozneje ne bodo povzročale zdravstvenih težav. Ekološke čokolade, ki ne vsebujejo toksinov, so odlična alternativa običajnim dobrotam.

Poroke

Če je čas, da načrtujete spektakularen dan za praznovanje svoje ljubezni, naredite to z etičnimi storitvami, ki vašemu dnevu dodajo zeleno, družbeno ozaveščeno noto. Poiščite znake pravične trgovine in organske pridelave tudi za svojo torto!