Pregled igre Chocolate Tycoon za iPhone

Čudovito dodelana različica žanra iger Serve, Cook and Collect. Ljubitelji Diner Dash bodo nadvse oboževali Chocolate Tycoon.

Zgodba

Cocoteenie, amaterska kuharica čokolade, se odpravi na pot, da bi rešila vas Choco Choco pred tiranskim kraljem Chocom. Z izboljševanjem svojih veščin in opreme korak za korakom Cocoteenie načrtuje, da bo sčasoma ustvarila mojstrovino, ki bo smilila usta kralju Chocu in ga prepričala, naj opusti svoje zlobne poti!

Igranje igre

Igranje v igri Chocolate Tycoon je razdeljeno na 2 dela, Dan in Noč. Čez dan se vaša čokoladnica odpre in popeljete se v mini akcijsko igro, kjer izdelujete in prodajate svoje čokolade.

Desno od zaslona je polje, razdeljeno na devet manjših kvadratov. V vsakem se pojavi naključna sestavina, kakav, mlečna ali temna čokolada. Z dotikom vsake sestavine jo dodate v posodo za mešanje, ki jo uporabljate za pripravo čokolade. Glede na sestavine mešanice bodo proizvedene bela, mlečna ali temna čokolada.

Vsaka vrsta čokolade ima posebno mešanico, ki bo, ko se sreča, proizvedla zlate čokolade višje kakovosti. Ti so nato pripravljeni za prodajo strankam, ki se pojavijo v vaši trgovini. Hitra storitev za stranko bo povečala možnosti za različne padce predmetov, kot je podaljšanje ‘Časovne omejitve’, modifikator ‘Potrpljenje stranke’ ali celo majhna darila, ki jih lahko odprete za skrivnostno darilo!

Dodatno opremo lahko kupite s kovanci, ki vam bodo podeljeni po koncu vsake ravni. Prav tako boste morali kupiti sestavine za vodenje svojega podjetja in plačati davke ob koncu vsakega meseca.

Ko pride noč, se lahko ukvarjate s trženjem, storitvami za stranke, se naučite novih receptov in vlagate v nadaljnje izboljšanje prodaje in kakovosti vaših čokolad. To doda briljantno prednost RPG delu igre, saj lahko komunicirate s številnimi liki v vasi. Na voljo je tudi seznam strank, ki navaja všečke in nevšečnosti lika ter njegovo/njeno prijateljstvo z vami.

Edinstvena značilnost te igre je oblikovanje lastne čokolade. Ne le dodajanje koščkov sadja ali oreščkov vaši čokoladi, kar je prav tako na voljo, ampak dejansko risanje črt, ustvarjanje posebnih oblik in prilagajanje lastnega dizajna. Osebno se mi zdi to res kul.

Ko ustvarite ali kupite že pripravljene modele, se jih boste morali naučiti narediti. Učni proces v tej igri je pravzaprav še ena mini igra, pri kateri telefon nagnete v smeri, v katere mora iti vaš ‘Choki’ (več o Chokiju spodaj). Če pot dokončate v danem časovnem roku, se ta načrt uspešno shrani v spomin. Dolgotrajna uporaba določenega recepta poveča vašo spretnost pri izdelavi, kot je določeno glede na raven recepta.

Se spomnite 3 malih bitij pod vašimi škatlami med delovnim časom trgovine, ki pogoltnejo vaše sestavine za izdelavo čokolade? To so čokiji in se izležejo iz jajčec, ki jih dobite kot darilo ali iz parjenih čokijev.

Obstaja več kakovostnih jajc, kot so navadna gnila jajca do redkih zlatih jajc in še redkejša posebna jajca. Vsako jajce ima na sebi čas trajanja, ki označuje čas, ki je potreben, da se izleže Choki. Čokiji imajo pomembne sposobnosti, ki vam bodo pomagale pri igri in seveda, redkejši kot je Čoki, močnejšo sposobnost ima. Chokies lahko pridobi tudi izkušnje in ravni, ki podelijo več ugodnosti, kot je povečanje hitrosti, s katero proizvajajo čokolade.

Resnično je impresivno, kako podrobna je ta igra s toliko potmi, ki jih je treba raziskati in negovati.

Grafika

Chocolate Tycoon je oblikovan s prikupnim okoljem in liki, ki jih je skoraj nemogoče ne marati. Njena risana umetnost je vizualno privlačna in se zelo dobro ujema z žanrom. Pri tem mi je bilo še posebej všeč, kako so bile 2D zgradbe in liki prikazani kot stoječi kartonski kosi, ki so bili v različnih vrstah, da so igralcu dali občutek 3D.

Igralni vmesnik in prijaznost do uporabnika

Chocolate Tycoon uporablja čist in preprost vmesnik, ki je zelo enostaven za uporabo. Če enkrat tapnete ikono, jo osvetlite in ji date naslov, medtem ko dvojni tap izvede ukaz. Prikazovanje imena ikone, ne da bi se je bilo treba najprej dotakniti, bi lahko pomenilo izboljšavo, vendar me to res nič drugega ne moti.

Zvok

Obstajata samo 2 zvočni podobi, kolikor sem lahko ugotovil, vendar sta bila čudovito oblikovana, da sta ustrezala temi igre, in ogromna raznolikost zvočnih učinkov je po mojem mnenju precej dobro vplivala na igro.

Razsodba

Chocolate Tycoon dodaja ogromno vsebine in igranja običajnemu akcijskemu žanru streženja, kuhanja in zbiranja. Čeprav je to obvezen dodatek za ljubitelje Diner Dash, je tudi odličen začetek za igralce, ki se še nikoli niso preizkusili v tej zvrsti.