O čokoladnih eklerjih, primernih za diabetike

Za vas je lahko enostavno govoriti o sladicah, ki so prijazne do sladkorne osebe, kot so čokoladni eklerji. Lahko jih imate na svoji mizi, kljub temu, da imate diagnozo sladkorne bolezni. Še vedno se lahko prepustite tem sladicam popolnoma okusnega videza.

Ti francoski krofi so dolgi in polnjeni s kremo. Slaščičarska krema z okusom čokolade, jajčna krema in stepena smetana so glavne sestavine njegove lupine. Samo testo iz masla, vode, moke in jajc sestavlja lupino. Glazura dopolni videz vaših domačih eklerjev. Priprava te sladice vam bo vzela nekaj časa, a je enostavna in prijetna.

Pečeno do hrustljavega testa razvaljamo v votlo podolgovato obliko. Vaša slaščičarska krema z okusom čokolade se poda s kremo ali stepeno smetano za polnjenje peciva. Pistacija, kostanjev pire, nadevi z okusom sadja ali krema z okusom ruma so drugi priljubljeni nadevi. Recepti teh sladic, prijaznih do sladkorne osebe, so čim bolj preprosti in so sestavljeni iz več korakov.

Jed, ki je običajno na koncu vašega obroka, je sladica. Kot sladica se običajno postreže sladka hrana ali druga hrana močnega okusa. Je relativno nov razvoj kot standardni del obroka. Postane tudi prvo živilo, ki ga odstranite iz prehrane diabetikov. Ob ogledu te čudovite sladice, čokoladnega eklerja, v francoski pekarni pogosto pomislite na sladkorno bolezen, kot ste vi. To dejanje je moralo ustvariti občutek prikrajšanosti.

So vam rekli, da ne morete jesti čokoladnega eklera ali drugih sladic, ker ste sladkorni bolnik? Sladkorna bolezen ne pomeni, da sploh ne morete jesti čokolade in sladkarij. Vaš dnevni načrt prehranjevanja lahko zagotovo vključuje čokoladni ekler. Najboljša stvar, ki jo lahko dejansko naredite, je prehranjevanje razumno in omejitev sladice.

Občasen čokoladni ekler morda ne bo veliko škodil. Točka, ki jo morate upoštevati, je sladkor v vaši čokoladi. V primerjavi s sladkorjem v številnih drugih živilih se absorbira počasneje. Dvig krvnega sladkorja, ki ga povzroča sladkor, zahteva, da se telo z njim spopade nekoliko več časa. Tako naravna sladila pridejo na sceno sladic.

Diabetikom prijazne sladice, kot so čokoladni eklerji, so tiste sladice ob obrokih, ki pomagajo dodatno upočasniti absorpcijo sladkorja. Vendar je prav tako pomembno, da omejite in zmerno uživate te slastne sladice.