Naravni čokoladni čudeži

Naravna čokolada je popoln hibrid besed in pomena. Toda nedavne raziskave o koristih in sestavi čokolade podpirajo trditev, da je naravna čokolada lahko dobra za vas. Čokolada deluje kot naravna sprostitev, antioksidant in pozitiven prispevek k zdravju. Naravna čokolada je pravzaprav narejena iz semen kakavovega drevesa, ki se običajno pridobiva iz kakavovih zrn.

Prednosti naravne čokolade izhajajo iz izdelkov, stisnjenih iz kakavovih zrn in ne iz kakavovega masla, kuhanega iz plodov kakavovega drevesa. Naravna čokolada bo vključevala visoko koncentracijo, ki je potrebna in povezana z evropsko temno čokolado, izdelano z manj sladkorja.

Če poraba čokolade predstavlja en odstotek ameriške prehrane, je to posledica maščobnih izdelkov, obremenjenih s sladkorjem. Naravno čokolado pogosteje najdemo v izdelkih iz grenke čokolade, kot je čokolada za peko, posebnih ploščicah in posebnih naravnih čokoladnih izdelkih, ki jih najdemo v trgovinah z ekološko hrano. Ni verjetno, da bo v zelo sladkih in sladkih čokoladnih bonbonih ali čokoladnih izdelkih z dodatkom mleka.

Uživanje naravne čokolade danes nima iste dietetične stigme kot uživanje sladkarij in drugih oblik, saj so izdelki, ki se uporabljajo za glazuro tort, čokoladne koščke in sladoled, polni maščobe, sladkorja in konzervansov. Če želite ugotoviti, ali izdelek vsebuje prednosti naravne čokolade, se prepričajte, da sestavine ne vsebujejo kakavovega masla ali temnih barvil.

Uživanje naravne čokolade je postalo pomembna izbira prigrizka. Kot dodatek k obrokom ali sladica je naravna čokolada prigrizek, ki je manj prazen od drugih maščob polnjenih sladkih in škrobnih prigrizkov. To ne pomeni, da katera koli čokoladna ploščica samodejno velja. Temna čokolada vključuje falconoid, ki je prisoten v naravni čokoladi, vendar se izloči pri predelavi drugih čokoladnih izdelkov, kot so sirupi, praški in sladkarije.

Naravna čokolada obstaja, če v procesu fermentacije in izdelave niso bile uporabljene nobene kemikalije ali alkalije. Naravna čokolada se lahko obravnava kot nekaj podobnega kozarcu vina ali zamrznjenemu jogurtu za uživanje s stransko koristjo. Dodajanje naravnega čokoladnega kakava vaši jutranji kavi lahko zniža visok krvni tlak, izboljša prekrvavitev in srce postane bolj zdravo.

Flavenoli in flavenoidi v naravni čokoladi lahko pokažejo zdravstvene koristi, ki posnemajo suhe slive, borovnice in kavo. Naravna čokolada morda vsebuje kofein, vendar zdravniki zdaj kažejo, da ima lahko tudi kofein v kavi enake vrste koristi za zdravje, vključno z letom dni daljšim življenjem in analgetične ali serotoninske učinke na telo.

==================================