Je čokoladni puding zdrav?

Čokolada je narejena iz sadeža kakavovca. Fižol drevesa je podvržen precejšnji količini predelave, preden se proizvede čokolada, vendar na koncu vsebuje veliko antioksidantov. Čokolada naj bi zvišala raven serotonina in endorfina v možganih, kar ima poživljajoč učinek. Vsebuje tudi poživila, ki povečujejo budnost. Faktor dobrega počutja, ki ga zagotavljajo čokolada in recepti s čokolado, daje takojšen dvig, ko je raven energije nizka. Poleg tega nekateri ljudje menijo, da uživanje čokoladne torte ali pudinga pomirja, ker ga povezujejo s tolažbo ali nagrado iz otroštva.

Čokoladni puding vsebuje nekaj enakih antioksidantov za boj proti boleznim kot sadje in zelenjava. Dokazano je, da antioksidanti zmanjšujejo proste radikale v krvi, ki lahko povzročijo raka. Zdrava prehrana je bolj zabavna, če dodate majhne razvajanja, kot so sladice s čokoladnim pudingom in pite s pudingom. Nedavna študija kaže, da ljudje, ki redno jedo puding ali recepte, ki vsebujejo čokolado kot glavno sestavino, živijo do eno leto dlje od tistih, ki se tega popolnoma izogibajo.

Že pripravljeni pudingi so kakovostni in idealni že sami po sebi kot polnovreden prigrizek. Ne samo, da imajo antioksidante, ampak tudi kalcij za močne kosti. Uporabljajo se kot ojačevalci receptov v tortah, piškotih, pitah, sladoledih in drugih sladicah v restavracijah, pekarnah in gostinskih obratih. Žele čokoladni puding je enako dober, če ne celo boljši od navadnega doma pripravljenega pudinga. Za ljudi, ki nimajo časa za pripravo okusnih puding sladic iz nič, so priročni in pripravljeni pudingi najboljša možnost.

Instant pudingi so danes dobro pakirani in zaprti za boljši okus in daljšo obstojnost ter so popolni za vrtce in predšolske prigrizke. Porcije vsake skodelice čokoladnega pudinga zadoščajo za popolne zdrave prigrizke za otroke in odrasle. Prehrambena podjetja lahko kupijo tudi velike pločevinke v razsutem stanju za postrežbo več ljudi na banketih in sprejemih. Poleg tega, da so okusni, so čokoladni pudingi tudi prehransko uravnoteženi. Za ljudi, ki pazite na svojo prehrano, so na voljo pudingi iz nemastnega mleka, ki vsebujejo veliko manj kalorij kot običajni pudingi, a vseeno dobite odlične antioksidante in kalcij.