9 presenetljivih živil za kombinacijo s čokolado

Se ne morete odločiti, katero hrano želite postreči na zabavi?

Čokolada je vedno dobro izhodišče, toda kaj bi moralo biti zraven?

Posnemate lahko tehnike gurmanskih kuharjev, da naredite celo zelo preprosto hrano za zabavo nepozabno. Glavni cilj je združiti živila, ki združujejo različne okuse in konsistence, tako da posamezna živila izboljšajo druga drugo. Razmislite o živilih z okusom, ki je skoraj tako močan ali malo močnejši od okusa čokolade. Ne želite, da katera koli hrana prevlada nad drugo. Slana, trpka in začinjena hrana dobro dopolnjuje čokolado. Pomislite tudi na hrano, ki bi jo lahko opisali kot hrustljavo ali hrustljavo.

Teh 9 presenetljivih živil dopolnjuje čokolado

#1. Zelišča in začimbe

Cimet, ingver in rožmarin izboljšajo okus čokolade na edinstven način. Odišavite čokolado z mletimi začimbami, postrezite druga živila, začinjena z zelišči, ali ponudite cele kose, kot so cimetove palčke, odvisno od vrste čokolade, ki jo postrežete. Lahko bi bilo zabavno postreči čokoladne bonbone z okusom ali v kombinaciji z vsako začimbo, tako da jih lahko ljudje preizkusijo in ugotovijo, kateri jim je najbolj všeč.

#2. sir

Ljubezen med čokolado in sirom se zdi, da gre res dobro, pravijo strokovnjaki za gurmane na internetu. Osebno še nisem poskusil, vendar mislim, da moram. Siri so trpki in značilnega okusa, zato se dobro ujemajo s čokolado.

Želite pravi šok? Če bi me vprašali, kateri sir se najslabše ujema s čokolado, bi verjetno uganil parmezan, a ljudje so navdušeni nad njim.

Še enkrat, to bi bila odlična priložnost, da postavimo ploščico s čokolado in sirom in pustimo ljudem, da preizkusijo svoje kombinacije. Tako so gostje deležni hrane, zabave in novih izkušenj.

#3. Krompirjev čips

Verjetno je večina od nas že sama naletela na to poslastico, saj toliko zabav vključuje čokoladno torto in krompirjev čips. Ti slani, hrustljavi in ​​oh tako ljubki prigrizki so okusna in zabavna hrana, ki jo lahko postrežete s čokolado v vseh oblikah. Čokoladne fontane, bonboni, torte in sladoled imajo koristi od okusa in oblike krompirjevega čipsa.

#4. paprike

Da, feferoni bodo navdušili žurerje. Močan, pikanten okus paprike poveča mehkobo, sladkost čokolade. Ta občutek okusa je še posebej močan, ker vaš jezik nekoliko otrpne zaradi paprike in pusti običajno neopažene brbončice, pripravljene, da v celoti cenijo čokolado.

#5. Sol

Zdi se, da naša usta zlahka uživajo v slanih in sladkih stvareh hkrati. Pravzaprav oba predmeta bolj okusite.

Ste vedeli, da lahko v ali na čokolado daste sol?

#6. kokice

Pokovke nakapajte s čokolado ali pa jih postrezite eno poleg druge in vaši gostje bodo navdušeni. To bi lahko bila še ena odlična priložnost za bar s hrano. Čudovito bi bilo postreči več vrst pokovke, različne vrste čokolade ter prelive iz različnih sladkarij in oreščkov.

#7. zelenjava

To je še en, ki ga nisem poskusil, a očitno ljudje združujejo zelenjavo in čokolado. Zelenjavo lahko potopite v čokoladno fontano, postrežete zelenjavo oblito s čokolado in čokolado in zelenjavo združite v krožnik za prigrizke.

#8. Kruh

Čokolada je okusna s sladkim in slanim kruhom. Kruh na osnovi zelenjave, kot so bučke, kruh s sirom in kruh z orehi, je odličnega okusa, postrežen s čokolado in potopljen v njo. Prav tako so čokoladni namazi odlični sendviči za zabave.

#9. Gobe

Prihranite to za zabavo z zelo pustolovskimi gosti. Očitno so gobe in čokolada nekaj, kar vsi pogrešamo, a nikomur ne bi želeli vsiliti kombinacije. Skuhajte jih skupaj, postrezite skupaj, morda celo pomakajte.

Če na vaši zabavi združite nepričakovano hrano, bo vaša zabava izstopala iz množice in dodala dodaten element zabave, ko bodo ljudje poskusili nove stvari.